Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 92
Χθες527
Τη βδομάδα 1633
Προηγούμενη βδομάδα 2963
Το μήνα 619
Προηγούμενο μήνα 9381
Σύνολο 864824
Σύνολο Χρηστών7
Χρήστες 0
Επισκέπτες 7
 

Αναδημοσίευση από τη σελίδα του facebook "Ένωση Γονέων Αγίας Βαρβάρας"

Ένωση Γονέων Αγίας Βαρβάρας

Με μια σεμνή και συγκινητική τελετή το 2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας αποχαιρέτησε τους μαθητές της 3ης τάξης, την Παρασκευή 23/06/17 το απόγευμα. Την τελετή πλαισίωσαν με την υπέροχη νεανική μουσική και τις φωνές τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.

Είπε κάποιος, ότι ο δάσκαλος, απ? την ώρα που διανύει την πόρτα του σχολείου, διδάσκει με το ήθος και την συμπεριφορά του.

Είναι πράγματι έτσι. Κανένα βιβλίο δεν μπορεί να διδάξει ήθος, αλληλεγγύη, ανθρωπιά, σεβασμό. Μόνο ο ίδιος ο άνθρωπος με τις πράξεις του διδάσκει.

Αυτό το σχολείο έχει κερδίσει ακριβώς αυτό, επειδή διδάσκει αφήνοντας χώρο σε όλους.

Στον δάσκαλο να εργαστεί και να επιδείξει πέρα απ? την επιστήμη του την ανθρωπιά του.

Στον μαθητή να εργαστεί, να διδαχθεί βιωματικά τη δημοκρατία. Να αμφισβητήσει, να διεκδικήσει και να κάνει λάθη. Να καταλάβει και να προσπαθήσει ξανά. Να πέσει και να ξανασηκωθεί. Να τιμωρηθεί αλλά όχι να ατιμαστεί.

Αφήνει χώρο στο γονιό να εκφράσει την αγωνία του και να ακουστεί.

Ενδεχομένως, αυτός ο δρόμος να είναι και πιο δύσκολος. Είναι όμως σίγουρα ο πιο αποτελεσματικός για να οδηγήσει τα παιδιά μας στην ενηλικίωση.

Ευχόμαστε στους μαθητές όλη την αγάπη, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία που βρήκαν στο σχολείο τους να τα δώσουν με τη σειρά τους στην κοινωνία.

Καλή πρόοδο! Καλή ζωή!

το Δ.Σ.