Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 120
Χθες735
Τη βδομάδα 2930
Προηγούμενη βδομάδα 1980
Το μήνα 8334
Προηγούμενο μήνα 10228
Σύνολο 863158
Σύνολο Χρηστών3
Χρήστες 0
Επισκέπτες 3
 

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Την Παρασκευή 8/3/24 το σχολείο μας στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας τίμησε την παλιά του απόφοιτη Καλογερά Στεφανία,  η οποία αυτή τη στιγμή είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια (post doc) στην Βιολογία στο πανεπιστήμιο Λουντ της Σουηδίας.Πραγματοποιώντας σύνδεση εξ αποστάσεως (webex) απευθύνθηκε στους μαθητές της Γ και Β τάξης για τις δυνατότητες σπουδών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με αναφορές στη δική της προσωπική εμπειρία και στις προοπτικές που ανοίγονται στη σημερινή αγορά εργασίας.Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά οι παλαιότεροι εκπαιδευτικοί  άκουσαν την παλιά τους  μαθήτρια να προσφέρει με απλότητα και σαφήνεια πολύτιμες γνώσεις στους μαθητές μας. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πατέρας της κος Καλογεράς Δημήτρης .

Παρόντες ήταν επίσης μετά από πρόσκληση του Δ/ντή του σχολείου και ο Δ/ντής της γειτονικής φαρμακοβιομηχανίας PHARMA PATH κος Τσιβεριώτης Παν. και ο υπεύθυνος Προσωπικού της εταιρείας κος Σιβρής οι οποίοι αναφέρθηκαν στις απαιτούμενες δεξιότητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας, δίνοντας έμφαση στη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος (CV), στη συνέντευξη (interview) και στις ήπιες δεξιότητες ως βασικών παραγόντων για μια επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία.

ΟΙ μαθήτριες /μαθητές αντέδρασαν με έκδηλο και ζωηρό ενδιαφέρον  υποβάλλοντας σωρεία ερωτήσεων στους προσκεκλημένους ομιλητές , οι οποίοι απάντησαν σε όλες τις απορίες με σαφήνεια, υπομονή και ευγένεια  και για το λόγο αυτό τους ευχαριστούμε θερμά.

Στη συνέχεια οι μαθητές της Γ του τμήματος Επιστημών Υγείας καθώς και της Β Θετικής επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κας Φούκα Αγγ, και Κατσικάρου Βασ, και  γνώρισαν την γραμμή παραγωγής. Η ξενάγηση διήρκεσε περίπου 1 1/2 ώρα και οι μαθητές μας επέστρεψαν ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι από όσα είδαν και έμαθαν. Ευχαριστούμε θερμά τον Δ/ντή και τους υπεύθυνους της φαρμακοβιομηχανίας για την πρόθυμη και ευγενική ανταπόκρισή τους στο αίτημα του σχολείου μας.

Ήταν μια ξεχωριστή και πλούσια σε ερεθίσματα ημέρα που όπως φάνηκε είχε μεγάλη ανταπόκριση μεταξύ των μαθητών και τους έδωσε νέες προοπτικές σχετικά με το επαγγελματικό τους μέλλον.